Γήπεδο Αργυρούπολης: ιδιωτικοποίηση και χαράτσια όπως λέμε «νόμος και τάξη» Όποιος διαφωνεί τρώει ξύλο!

Συμπληρώθηκαν 15 μήνες από την απόφαση της διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, να επιβάλει τα μέτρα της κάρτας εισόδου και του 5ευρου εισιτηρίου στο Στάδιο Αργυρούπολης. Μέτρα που είχαν σαν στόχο τον περιορισμό της πρόσβασης στο γήπεδο, την εμπέδωση της λογικής της άτυπης ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χώρου, τον έλεγχο και την καταγραφή των αθλούμενων, την «αποστείρωση» του δημοτικού σταδίου από τον «απλό» κόσμο, τον «μη-μυημένο», τον «μη-οργανωμένο» σε σωματεία. Προσπάθησε και προσπαθεί ο δήμαρχος στο γήπεδο -όπως και αλλού στην πόλη- να περάσει τη λογική ότι δεν υπάρχουν  δημόσια και δωρεάν αγαθά (όπως ο αθλητισμός εν προκειμένω), αλλά ότι πρέπει να μετατραπούμε σε «χρήστες υπηρεσιών» που παρέχονται από τον δήμο και ως εκ τούτου πληρώνονται και  ελέγχονται ξανά και ξανά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Η αποφασιστική και επίμονη δράση της Συνέλευσης για το Άνοιγμα του Σταδίου σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις του κόσμου της πόλης και του γηπέδου, έφεραν σε απόγνωση και πανικό τη διοίκηση του δήμου  και παραμένουν αγκάθι στα πλευρά της. Γι αυτό και επιστράτευσε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, πληρώνοντας συνολικά 30.000ευρώ (λεφτά υπάρχουν για σεκιουριτάδες αλλά όχι για καθαρίστριες ή γιατρούς στο γήπεδο), ώστε να στέκεται ο καουμπόυ-σεκιουριτάς μπροστά στην πόρτα, ενώ υπάρχουν ταυτόχρονα ήδη 2 δημοτικοί υπάλληλοι-φύλακες.

Όπως είχε έγκαιρα προειδοποιήσει η Συνέλευση, η παρουσία σεκιουριτάδων με λογική μπράβου νυχτερινού μαγαζιού σε ένα δημοτικό αθλητικό χώρο, είναι το έσχατο μέτρο της Διοίκησης του δήμου για να επιβάλει τις αποφάσεις της, τρομοκρατώντας και τραμπουκίζοντας κόσμο στο γήπεδο, όπως συνέβη τις προάλλες όταν σεκιουριτάς επιτέθηκε σε συναγωνιστές χωρίς κάρτα χρησιμοποιώντας ανοιχτή σωματική βία, για να τους βγάλει απ’ το γήπεδο. Σπρωξιές, κλωτσιές και λαβές για να απομακρύνει κατοίκους από ένα δημοτικό αθλητικό χώρο, όταν δεν έχει νομικό δικαίωμα ούτε καν να ακουμπήσει πολίτη, ενώ κατά τη Συνέλευσή μας σήκωσε το κινητό του και μας βιντεοσκοπούσε!

Αυτά εννοεί ο δήμαρχος όταν μιλά για την επιβολή «νόμου, τάξης και ασφάλειας»:

Ιδιωτικοποίηση, χαράτσια, μπράβους, απειλές και τρομοκρατία.

Δεν θα τους περάσει. Τα δημοτικά γήπεδα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Δεν αποδεχθήκαμε και δεν θα αποδεχθούμε κανένα μέτρο περιορισμού της πρόσβασης, καμία «πόρτα», κανένα εισιτήριο, κανένα έλεγχο στοιχείων για την είσοδο σε δημόσιο/δημοτικό χώρο άθλησης. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να επιβάλει στο γήπεδο κλίμα τρόμου και υποταγής.

Απαιτούμε:

Ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους/δημοτικούς χώρους χωρίς αντίτιμο
Άμεση κατάργηση της κάρτας εισόδου στο Α’ στάδιο Αργυρούπολης

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2 στις 19:00 (στο δημοτικό ωδείο, Κύπρου 97)

Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου Αργυρούπολης

ΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗhttps://anoixtostadio.wordpress.com/

Leave a comment