Να ανοίξει ξανά – τώρα το στάδιο Αργυρούπολης για κάθε αθλούμενο!

Από τις 4/1/2016 το Α΄δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης έπαψε να είναι ελεύθερο για το κοινό.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε:

  • Να βάλει περιορισμό στην είσοδο. Έφτιαξε πόρτα ασφαλείας που ανοίγει με ειδική κάρτα και μπρελοκάκι με bar code. Για την έκδοσή της απαιτείται ιατρική βεβαίωση (άρα κόστος), λογαριασμό ΔΕΚΟ, φωτογραφίες κλπ
  • Να βάλει αντίτιμο για τους ετεροδημότες (για αρχή…) 5 ευρώ το μήνα. Για να το δικαιολογήσει η δημοτική αρχή βάφτισε τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στις ομάδες και τους αθλούμενους – που μπορεί και να μένουν δυο δρόμους παραπάνω απ’ το γήπεδο- «ξένους, που έρχονται στο γήπεδό μας τσάμπα»(!).

Πίσω από αυτό το 5ευρω, το οποίο η δημοτική αρχή προκλητικά χαρακτηρίζει συμβολικό, κρύβεται η τακτική της- στην εποχή της ανεργίας και της εξαθλίωσης- για χαράτσωμα στα πάντα, ακόμα και στην άθληση σε ένα δημόσιο/δημοτικό χώρο. Η δημοτική αρχή βαφτίζει τα χαράτσια επιβολή του «νόμου και της τάξης» και ανοίγει επικίνδυνους αντιλαϊκούς δρόμους για επιβολή αντίτιμου και σε άλλες δημοτικές κοινωνικές παροχές.

Η επιβολή ελεγχόμενης εισόδου στο Δημοτικό στάδιο υπηρετεί μόνο τις φορομπηχτικές λογικές της Δημοτικής Αρχής, τα συμφέροντα «ημετέρων» και την εμπέδωση του δόγματος «ο δήμος είναι τσιφλίκι μου». Το αποτέλεσμα ήταν να αδειάσει το γήπεδο από κόσμο, να γίνει μικρό, μίζερο και
«αποστειρωμένο».

Η Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου που δημιουργήθηκε από τον κόσμο που θέλει ν αντισταθεί στα μέτρα αυτά, δίνει από την πρώτη μέρα τη μάχη να ξανανοίξει το στάδιο χωρίς περιορισμούς και χαράτσια. Ανοίγουμε το στάδιο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19:00-21:00 και πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης του κόσμου στο γήπεδο και αλλού. Ακόμα, πραγματοποιήσαμε μαζική παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο, όπου κατέρρευσαν όλα τα αστεία επιχειρήματα και προσχήματα της δημοτικής αρχής.

Παρά τις αντιδράσεις του κόσμου του γηπέδου και της πόλης, η Δημοτική Αρχή επιμένει, μέχρι στιγμής, να αρνείται την απόσυρση του μέτρου και τον ανοιχτό διάλογο.
Αφού απέτυχε με τους εκβιασμούς, τις απειλές και τους τραμπουκισμούς της να αναχαιτίσει το άνοιγμα του σταδίου και να επιβάλει τη σιωπή, κλείνει τώρα τη μαγνητική πόρτα και μετατρέπει την είσοδο των αποδυτηρίων των παιδιών των ομάδων σε γενική είσοδο για όλους, δημιουργώντας προφανείς κινδύνους ασφάλειας των μικρών αθλητών!

Απαιτούμε:

  • Ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε δημόσιους/δημοτικούς χώρους χωρίς αντίτιμο
  • Άμεση κατάργηση της κάρτας και άνοιγμα της εισόδου στο Α’ στάδιο Αργυρούπολης

Leave a comment