Βία, τρομοκρατία και εκβιασμοί της δημοτικής αρχής ακόμα και με μέσο τα παιδιά!

Η τελευταία εβδομάδα, από τις  16/02 μέχρι και τις 23/02, σημαδεύτηκε από πολύ σοβαρά  γεγονότα βίας, τρομοκρατίας και εκβιασμών, που ξεκίνησαν από το Α΄ στάδιο Αργυρούπολης, αλλά αφορούν  πλέον κάθε  κάτοικο  του δήμου μας και όχι μόνο. H δημοτική αρχή Ελληνικού Αργυρούπολης έχει πλέον χάσει κάθε έλεγχο. Στον πανικό της από την αδυναμία της να επιβάλλει τα αυθαίρετα μέτρα της κάρτας και του χαρατσιού των 5 ευρώ για την είσοδο στο στάδιο Αργυρούπολης,  δεν διστάζει να φτάσει σε μεθόδους βίας, τρομοκρατίας και εκβιασμών!

Αναλυτικότερα …             

  • Πέμπτη 16 /02: Ο ιδιωτικός σεκιουριτάς του σταδίου Αργυρούπολης   επιτίθεται βίαια σε  μέλη της Συνέλευσης για το άνοιγμα του Σταδίου που είχαν μπει στο γήπεδο-φυσικά χωρίς κάρτα- προκειμένου ένας εξ αυτών να μιλήσει στον προπονητή του γιου του. , Μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών, αθλουμένων και προπονητών προπηλακίζει το γονέα και ρίχνοντάς τον στα κάγκελα και απειλεί τα μέλη της Συνέλευσης βγάζοντας μάλιστα τον φακό-γκλομπ με τον οποίο είναι εφοδιασμένος! Ο λόγος; Ο γονέας, όπως και τα άλλα μέλη της Συνέλευσης, αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή του να βγει από το στάδιο επειδή δεν είχε κάρτα.
  • Υπενθύμιση:30.000 ευρώ κοστίζουν στο δήμο οι ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτυ του Σταδίου.
  • Δευτέρα 20 /02: Πραγματοποιούμε Συνέλευση στο στάδιο, ώστε να συζητήσουμε τα γεγονότα της Πέμπτης και ν’ αποφασίσουμε πώς θα δράσουμε, όταν ο ίδιος σεκιουριτάς σηκώνει το κινητό του και αρχίζει να μας βιντεοσκοπεί. Στο αίτημά μας να μας δώσει τα στοιχεία του και να σβήσει το βίντεο αρνείται και τα δύο.
  • Τετάρτη, 22/02: Ενώ έχουμε έγκαιρα καταθέσει αίτημα ώστε να καταγγείλουμε την αυθαίρετη βία στο γήπεδο, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, με τη συμφωνία των συμβούλων της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, αρνείται ακόμα και να μας δώσει τον λόγο.

 

  • Πέμπτη 23/02: Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αργυρούπολης παραιτείται καταγγέλλοντας με δημόσια ανάρτηση στο facebook ότι ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γ. Καλιντέρης τον εκβίασε να διώξει από τον Σύλλογο τα παιδιά κατοίκου-μέλους της Συνέλευσης για το Άνοιγμα του Σταδίου, αλλιώς θα εκδιώξει εκείνος από το γήπεδο τον Γ.Σ.Α. Ο λόγος: «ο πατέρας τους είναι ενοχλητικός και βάζει εμπόδια στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής».

Απ’ ό,τι φαίνεται, στο εξής όσοι επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη είσοδο στους δημόσιους χώρους, θα κινδυνεύουμε όχι μόνο να μας δείρουν αλλά και να διώξουν και τα παιδιά μας (από τους συλλόγους ή μήπως κι απ’ τα σχολεία;), προκειμένου η διοίκηση του ΟΝΑΔΕΑ και ο δήμαρχος να συνεχίσουν ανενόχλητοι το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας! Όποιος αντιτίθεται στα σχέδια του Δήμου θα στοχοποιείται και θα διώκεται με κάθε τρόπο, ακόμα κι αν την πληρώσουν τα παιδιά του!

Οι πρακτικές αυτές δε θυμίζουν απλώς, αλλά εγκαθιστούν πολιτικό καθεστώς χούντας στον δήμο μας και θέτουν σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας για  τη δημοτική αρχή.

Εμείς συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον δίκαιο αγώνα μας για ελεύθερη πρόσβαση στο δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης και σε κάθε δημόσιο αθλητικό χώρο! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αυταρχική στάση της διοίκησης του δήμου, τη βία και τρομοκρατία που προσπαθεί να ασκήσει απέναντι σε εμάς και όπως φαίνεται και τις οικογένειές μας. Δεν μας τρομοκρατούν! Μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!

Να απομακρυνθεί τώρα ο πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ Γ. Καλιντέρης.

Να φύγουν οι ιδιωτικοί σεκιουριτάδες απ΄ το Στάδιο.

Να ξανανοίξει το Στάδιο ελεύθερα για όλους.

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Leave a comment